Waarom programmeren?

Let’s code together: code is een wereldtaal!

Leerlingen, ouders, leraren, coaches – laat je inspireren door deze presentatie!

Programmeren doe je door middel van codes. Je kunt er alles mee maken!

Achter iedere interactie tussen mens en computer zit code. Of je nu een app bouwt, een simulatie maakt van het sterrenstelsel of, zoals Mark Zuckerburg van Facebook, sociale interactie wilt revolutioneren. Code is overal.

Maak je dromen met code …

Terwijl technologie een steeds grotere rol speelt in ons dagelijks leven, is er slechts een kleine groep mensen die bepaalt hoe, waarvoor en op welke manier we technologie gebruiken. Maar we kunnen allemaal meer met technologie dan alleen ‘liken’ en ‘sharen’! Met code kunnen we onze grootste dromen tot leven brengen: je kunt er alles mee maken!

Maak je toekomst met code …

In 2020 bestaat er een tekort van 900,000 ICT-professionals in Europa. Bovendien spelen 21e eeuwse vaardigheden in veel beroepen een steeds belangrijker rol. Programmeren leert je logisch en gestructureerd denken en begrijpen hoe technologie werkt; belangrijke vaardigheden om met technologische innovaties om te kunnen blijven gaan.

De wereld van code is kansrijk, creatief en barst van de gepassioneerde makers. Ga jij de uitdaging aan en worden jij en jouw klas ook makers? Doe dan mee met de Codeweek!