Codeweek 2017: Meld nu je activiteit aan!

Code-enthousiastelingen opgelet: de voorbereidingen voor Codeweek 2017 zijn weer in volle gang. Dit jaar beslaat de Codeweek zelfs twee weken, van 7 t/m 22 oktober. Dit geeft je de gelegenheid zowel in de herfstvakantie als daarbuiten een activiteit rondom programmeren te organiseren. Meld alvast je activiteit aan voor de online kalender.

ECP | Platform voor de Informatiesamenleving is coördinator van de Nederlandse Codeweek en zal zorgen dat de week, en dus ook jouw activiteit, onder de aandacht wordt gebracht. Het komt op de website in een overzicht van alle activiteiten zodat kinderen, ouders en leerkrachten kunnen zien wat er bij hen in de buurt te doen is.

Codeweek 2017
We leven in een wereld waarin technologische ontwikkelingen vliegensvlug gaan. Dat verandert de manier waarop we werken, communiceren, winkelen en denken. Om met deze veranderingen om te kunnen gaan en de wereld om ons heen te blijven begrijpen, moeten we niet alleen snappen hoe technologie werkt, maar ook de nodige vaardigheden ontwikkelen. Leren programmeren helpt ons te doorgronden hoe dingen werken, ideeën te verkennen en dingen te maken. Dit is bijvoorbeeld handig voor je (toekomstige) carrière, maar ook gewoon erg leuk! Laat je creativiteit de vrije loop en werk samen met anderen van over de hele wereld. Welke droom maak jij waar met code?

Vragen over de Codeweek 2017? Mail dan naar info@codeweek.nl. Volg Codeweek ook op Twitter: @CodeweekNL