Codeweek wrap-up: Hackathon

Tijdens de afsluiting van de Codeweek op het Mediapark in Hilversum werd er samen met scheidend Eurocommissaris Neelie Kroes teruggeblikt op een week die barstte van de ‘code-activiteiten’. Tegelijkertijd keken we die dag ook vooruit. Neelie Kroes trapte op 17 oktober een Hackathon af die de ‘doorstart’ van de Nederlandse code-agenda symboliseerde.

Tijdens de Hackathon gingen 125 jonge designers en ontwikkelaars in teams van 3 tot 6 mensen 24 uur lang ‘hacken’ (iets bouwen). Ze kregen de opdracht apps en tools te ontwikkelen rond het thema: Teaching your friends how to code.┬áHet event begon met een gezamenlijke aftrap, waarna de teams gescheiden aan het werk gingen. Na 24 uur onafgebroken hacken presenteerden de deelnemers hun hacks en koos de jury drie winnaars.

De hackathon werd georganiseerd door Hammerfest en alle deelnemers zijn afkomstig uit de Young Creators-community, een community van meer dan 2.600 jonge ambitieuze toptalenten. Meer weten over de hackathon? Lees het hier!

Winnaars hackathon

De hackathon werd uiteindelijk gewonnen door het team met Puck Meerburg met ‘Slice of Code’, een online tool waarmee gebruikers allerlei problemen oplossen door te programmeren. Lees op Emerce.nl meer over de ontknoping van de hackathon.