CodePact partners actief in de Codeweek

Tot en met 22 oktober is het Codeweek in heel Europa. In Nederland zetten zo’n 50 organisaties zich actief in om kinderen kennis te laten maken met alle facetten van digitale geletterdheid, waaronder verschillende CodePact partners & vrienden. Bijvoorbeeld:

Bol.com

Impact Dag: gastlessen op Kanaleneiland
Bol.com verzorgde op 29 september gastlessen op 3 basisscholen gelegen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland: OBS De Panda, KBS De Zeven Gavenschool en de Lukasschool. De lessen waren een voorbereiding op het codecamp tijdens de Codeweek.

Codecamp op Kanaleneiland
Tijdens de Codeweek verzorgt bol.com een codecamp op de 3 hierboven genoemde scholen in de wijk Kanaleneiland in Utrecht.

VHTO

DigiLeerKracht
Via DigiLeerKracht biedt VHTO leerkrachten de mogelijkheid om gratis een tweedaagse scholing te volgen. Op 9 en 10 oktober vindt de scholing plaats in Rotterdam. Tijdens de twee scholingsdagen leren de leerkrachten over digitale geletterdheid, computational thinking en programmeren.

Digivita Creative Coding Workshop
VHTO en Tilburg Universiteit organiseren een creative coding workshop speciaal voor meisjes tussen de 12 en 18 jaar oud. Op deze workshop zien zij wat de wetenschapsters aan de universiteit doen met technologie, en leren ze de basisbeginselen van het programmeren door een digitaal kunstwerk te maken.

Accenture

Codeerles
Accenture ontvangt in de Codeweek een basisschoolklas die een ochtend codeerles krijgt op het Accenture kantoor.

Like to Share

Like to Share ON TOUR
Like to Share ON TOUR is een beurs over de impact van technologie op onderwijs en het vervolg op de succesvolle reeks ‘Leren met Tablets’. De TOUR bestaat uit 5 kleinschalige regiobijeenkomsten in één week.

FutureNL

Finale expeditie micro:bit
Expeditie micro:bit is een te gek avontuur voor zowel leerlingen als leerkrachten in het basisonderwijs. Iedere deelnemende school krijgt 20 Digi-klooikoffers, inclusief 20 micro:bits cadeau. Op 29 september startten alle 474 scholen aan expeditie micro:bit. De grote finale vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017.

Code Qube

Code dag
Tijdens de code dag wordt aan de slag gegaan met het bouwen van een website met de Code Qube. Een volledig Code Qube programma, unplugged spellen, lunch, snacks, drinken, persoonlijke begeleiding en een hoop gezelligheid.

Codestarter

Programmeerworkshop
Codestarter organiseert van 14 tot en met 22 oktober in NEMO een doorlopende programmeerworkshop met het spel Codecombat. Leeftijd van 10 tot 14 jaar.

Kijk voor alle activiteiten – dat zijn er deze twee weken bijna 50 georganiseerd door bedrijven, bibliotheken, scholen en meer! – in de kalender.