Hier is een leuke verzameling van Classic Games die gemaakt kunnen worden voor op de micro:bit. De bovenste zijn de makkelijkste maar ze worden steeds lastiger. Ze zijn verzameld door Pauline Maas, micro:bit Champions van de micro:bit Educational Foundation. Bouw snel deze Classic Games na. Veel plezier!

De meeste games hieronder maak je in de block omgeving van makecode. De laatste twee zijn gemaakt in Javascript.

Top 9 Classic Games

  • Klick Game voor op de micro:bit: Een eenvoudige klikspel voor de micro:bit dat gemakkelijk door gebruikers kan worden uitgebreid. Ideaal voor beginners die hun codering willen aanpassen en verbeteren.
  • Trow a Duck voor de micro:bit: Een leuk spel voor 2 spelers of een hele klas, waarbij leerlingen kunnen deelnemen aan een competitieve eendworpuitdaging met de micro:bit.
  • Flappybird met de micro:bit: Een handleiding om het klassieke Flappy Bird-spel te maken op de micro:bit, met opties voor zowel eenvoudige als meer uitdagende implementaties.
  • Pacman voor de micro:bit: Een micro:bit-versie van het klassieke Pacman-spel, speciaal ontworpen voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs, die coderen combineren met speelplezier.
  • Frogger voor op de micro:bit: Maak je eigen versie van het Frogger-spel op de micro:bit, met de flexibiliteit om het spel naar wens uit te breiden en aan te passen.
  • Space Invaders voor de micro:bit: Een stapsgewijze handleiding voor het ontwikkelen van een Space Invaders-spel op de micro:bit, perfect voor leerlingen die hun programmeerkennis willen verdiepen.
  • Pong voor op de micro:bit: Ontwikkel een Pong-spel voor 1 of 2 spelers op de micro:bit, en leer op een interactieve manier spelontwikkeling en coderen.
  • Snake voor de micro:bit: Een geavanceerde Snake-game handleiding voor de micro:bit, geschikt voor degenen die zichzelf willen uitdagen met JavaScript of blokcodering.
  • Speel Tetris op de micro:bit: Leer hoe je een Tetris-spel bouwt op de micro:bit met behulp van JavaScript, een uitdagend alternatief voor blokcodering.

Uitwerkingen


Een eenvoudige klick game die iedereen zelf kan uitbouwen.

Een leuk spel voor 2 leerlingen of een hele klas.

Een makkelijker en moeilijke manier om flappybird te maken.

Een pacman game voor onderbouw VO.

De frogger game om te maken, je kunt hem zelf uitbouwen.

De Space Invaders game die je zelf kunt uitbouwen.

Een pong game versie voor 1 of 2 personen.

Snake voor gevorderde. Javascript of block coding.

Tetris maken in javascript (dus lastiger dan block coding).